Ottorino String Quartet

Ottorino String Quartet

Vrijdag 12 april 20:15

Het Ottorino String Quartet bestaat uit de gepassioneerde kwartetspelers Quirine van Hoek en Anna Steenhuis (viool), Prunella Pacey (altviool) en Douw Fonda (cello). 

 


PROGRAMMA

Ottorino Respighi (1879 - 1936)

- Selectie uit Suite nr. 3,  ''Ancient Airs and Dances.''

Ludwig van Beethoven (1770-1827)

Strijkkwartet opus 135

  • Allegretto
  • Vivace
  • Lento assai, cantante e tranquillo
  • Grave, ma non troppo tratto - Allegro "Der schwer gefasste Entschluss"

Claude Debussy (1862 - 1918)

Strijkkwartet opus 10

  • Animé est très décidé
  • Assez vif est bien rythmé
  • Andantino, doucement expressif
  • Très modéréEn animant peu à peuTrès mouvementé et avec passion

 

MUSICI

 

Quirine van Hoek

Quirine van Hoek, geboren in 1986 in Hengelo, begon op haar 6e jaar met vioollessen aan de Hengelose muziekschool bij Akke Wiersma. In 2000 werd ze toegelaten tot de ‘ Van Zweden School of Music’ in Enschede waar ze les kreeg van Ilona Sie Dhian Ho. In 2005 begon ze haar studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar ze studeerde bij Ilona Sie Dhian Ho en Jaring Walta.
In 2009 sloot ze haar Bachelor studie succesvol af aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam waar ze tevens barokvioollessen volgde bij Antoinette Lohmann. In juni 2011 behaalde ze aan ditzelfde conservatorium haar Master examen dat werd beoordeeld met een 10.
Masterclasses volgde ze bij o.a. Jaap van Zweden, Ivry Gitlis, Kees Hulsmann en Yayoi Toda. Ze nam deel aan verschillende concoursen waaronder de Iordens Viooldagen, het Prinses Christina Concours (1e prijs regio Oost in 2005), het Van Wely concours en het Nationaal Vioolconcours Oskar Back. Quirine was gedurende 4 jaar primarius van het Graziakwartet waarmee ze in de zomer van 2009 een maand studeerde aan de Accademia Musicale Chigiana bij het Alban Berg kwartet.
Quirine richt zich momenteel vooral op het spelen in kleinere ensembles op zowel moderne viool als barokviool. Ze is vast kernlid van het barokensemble Camerata Delft en van Combattimento, waar ze ook geregeld solistisch in te horen is.

 Anna Steenhuis

Anna Steenhuis (1989) kreeg haar eerste vioollessen op zevenjarige leeftijd aan de muziekschool in Leiden. Na het behalen van haar gymnasiumdiploma werd Anna toegelaten in de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam bij Johannes Leertouwer. In 2013 behaalde ze haar bachelor viool aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam. Zij studeerde voor haar master een jaar aan de Zürcher Hochschule der Künste bij Rudolf Koelman en voltooide die in 2016 aan het Utrechts Conservatorium.
Zij nam deel aan verschillende cursussen en masterclasses bij onder meer Leonidas Kavakos, Shlomo Mintz, Elisabeth Perry en Frederieke Saeijs. Kamermuziekles kreeg ze onder andere van leden van het Danel Kwartet, het Ad Libitum Quartet en het Utrecht String Quartet. Ook volgde zij een jaar lang barokvioolles bij Monika Baer aan de Zürcher Hochschule der Künste.
Zij is de violiste van pianotrio Augusta, waarmee ze onder meer voor Live Music Now en Kunst in de Kamer optreedt, en is betrokken bij het Cugnon Project, een kamermuziekinitiatief van Chris Duindam. Ook vormt ze een duo met violiste Lena ter Schegget, waarmee ze deelneemt aan het Rabo Next Stage coachingstraject van TivoliVredenburg en onder andere optrad op het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht.
​ In 2011 en 2016 speelde Anna als soliste met het orkest van het Utrechts Conservatorium. Onlangs soleerde ze met verschillende ensembles en orkesten in concerten van Vivaldi, Mozart en Bach.
​Naast haar werkzaamheden als uitvoerend musicus heeft Anna haar eigen vioollespraktijk, eerder was ze als docente verbonden aan de Vioolstudio Utrecht en muziekschool BplusC Leiden. Samen met Hannah Donohoe leidt ze Cugnon Junior, een samenspelverband voor jonge strijkers.  

Prunella Pacey

Prunella Pacey werd geboren in Durham, Engeland, in een muzikaal gezin: haar moeder was de componiste-pianiste Margot Wright, een tijdlang de begeleidster van Kathleen Ferrier. Prunella is heel blij om deze geweldige zangeres als petemoeder en inspiratie voor haar altvioolspel te hebben.Prunella begon op vroege leeftijd met het spelen van kamermuziek gestimuleerd door haar ouders die graag het Trio van Mozart in de familie wilde spelen (piano, klarinet, altviool). Na het winnen van beurzen voor het Royal College of Music en de Hochschulen van Wenen en Detmold werd Prunella drie seizoenen lang gevraagd om met de Bay Chamber Concerts mee te spelen in Maine (V.S.) Daarna werd zij als aanvoerder altviolen in het Royal Northern Sinfonia Orchestra aangenomen. Ervaren als kamermusica en soliste werd zij lid van het Allegri String Quartet met wie zij vele CD's en tournees maakte.
Na haar komst in Nederland in 1982 groeide Prunella's carrière uit in diverse richtingen. Zij werd solo-altiste bij de NOS en lid van het Mondriaan Strijkkwartet, gespecialiseerd in moderne muziek. Ook speelde zij regelmatig in het Concertgebouw als lid van de kamermuziek serie ''Rondje Romantiek'' met o.a. Isidor Lateiner (viool). Met de pianist Frank Mol trad zij als Duo op tot het maken van een CD met muziek van de moeder van Prunella (Margot Wright). Zeer tragisch was de dood van Frank Mol in 1999, slechts twee maanden na het maken van deze CD in samenwerking met het Camilli Quartet, waar Prunella op dat moment in zat.
Vanaf 1986 gaf Prunella altviool- en kamermuziekles aan het Conservatorium te Utrecht en is momenteel lid van meedere kamermuziekensembles waaronder het Arto Ensemble (www.krommerijnconcerten.nl) en het Cugnon Consort (www.cugnonproject.com). Het Fabius Ensemble is een gelievde Trio met haar man, Guus Fabius (cello) en dochter, Rosina Fabius (mezzo sopraan). Prunella heeft ook een zoon en geeft les en coachings o.a. thuis in Driebergen. Als gastdocente werkt zij mee aan workshops, in conservatoria en jarenlang op de Xenia Chamber Music Course in noord-Italië (www.xeniacourse.com).

 Douw Fonda

 De Amerikaanse cellist Douw Fonda volgde zijn opleiding bij Steven Doane aan de Eastman School of Music (Rochester) en bij Timothy Eddy in New York. Samen met zijn ensembles kreeg hij diverse kansen om intens gecoached te worden door het Cleveland Quartet en het Julliard Quartet. Hij won diverse concoursen en speelde als solist met orkesten in onder andere Boston en New York. In Nederland heeft hij drie jaar lang barokcello gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met Jaap ter Linden waar hij ook gevraagd werd om met het barokorkest te soleren. Op het moment is hij naast het kwartet lid van het Benjamin Franklin Trio en regelmatig te horen samen met het accordeon duo Toeac. Als actieve kamermusicus heeft hij vaak samengewerkt met onder andere Gordan Nikolic, Daniel Rowland, Emmy Verhey, Jeroen van Veen en Marije Nie. Fonda is ook werkzaam als plaatsvervangend aanvoerder cello bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

 

Related Articles

Free Joomla templates by Ltheme