Duo Mader-Papandreopoulos
foto: Yato Tsang

Duo Mader-Papandreopoulos

Vrijdag 11 december 20:15 GEANNULEERD

Hoe cynisch: ook dit concert van Andreas Mader / Christos  Papandreopoulos moet afgelast worden.

Het duo Andreas Mader / Christos  Papandreopoulos (saxofoon / piano) was Dutch Classical Talent 2019/2020 finalist maar kon vanwege Corona hun finale tour niet afmaken. In de editie 2020/2021 zijn ze daarom opnieuw van de partij. Maar nu eerst in Weesp!

 Het duo Mader/Papandreopoulos, is recentelijk omschreven als ‘een topduo dat hedendaagse composities sfeermatig en interpretatief tot in de kleinte nuances uitwerkt’ (Leeuwarder Courant/Dagblad van het Noorden). Na het uitbrengen van hun debuutalbum Lilith & Lulu in februari 2019 ontving het duo veel positieve recensies uit zowel Nederland als andere hoeken zoals Oostenrijk, Luxemburg en de Bayrischer Rundfunk (BR-Klassik). 
In 2018 werd het duo M/P uitgeroepen tot een van de winnaars van de Dutch Classical Talent Tour 2019/20. De jury prees het "sublieme samenspel" tussen de twee. Het duo onderscheidt zichzelf door een verhaal als sterk element te gebruiken in hun programma’s en concerten. 
Verder is duo M/P ook een van de prijswinnaars van de 1st Birmingham International Piano Chamber Music Festival en wonnen zij de Oorkaanprijs 2018 voor hun project Lilith & Lulu.
Het Duo heeft deelgenomen aan festivals als Grachtenfestival (NL), Oranjewoud Festival, Wonderfeel Festival, Festival Klangbasel (CH), 1e Birmingham Piano Chamber Music Festival (UK), Festival Jong Talent Schiermonnikoog 2018 (NL). 
Andreas en Christos krijgen les en mentorbegeleiding van onder andere Pierre-Laurent Aimard (Cologne) en Arno Bornkamp (Amsterdam).

 

>> Uiteraard zijn de Corona regels van toepassing op dit concert! Zie daarvoor ook: Toegang, reserveren en contact<<  

 

Ma mère l'oye: petit poucet
Ma mère l'oye: petit poucet


PROGRAMMA

Jules Demersseman

  • Fantasie 

 Maurice Ravel

  • Ma mère l'Oye
    (arr. voor saxofoon en piano: C. Papandreopoulos )

Florent Schmitt

  • Songe de Coppelius 

Alban Berg

  • Vier Stücke opus 5 

Johannes Brahms

  • Klarinett Sonate nr 2 
    (saxofoon en piano)

 

KAARTEN

 

ANDREAS MADER

De Oostenrijkse saxofonist Andreas Mader is omschreven als musicus met ‘briljante techniek en grote veelzijdigheid’ (Rhein Zeitung) met het vermogen om het ‘volledige spectrum aan emoties bloot te stellen.’ (Tiroler Tageszeitung).
Naast o.a. als solist te hebben opgetreden met de Kracow Philharmonic Orchestra, de Kammerphilharmonie Graubünden en het Ensemble “Windkraft Kapelle für neue Musik”, is Andreas ook prijswinnaar van de International AEOLUS Competition in Düsseldorf, Andorra International Saxophone Competition en Bertold Hummel Competition in Würzburg.

 

CHRISTOS PAPANDREOPOULOS

Christos Papandreopoulos heeft hedendaagse pianomuziek gestudeerd bij Pierre-Laurent Aimard aan de Hochschule für Tanz und Musik Köln en bij Ralph van Raat aan het Conservatorium van Amsterdam.

In juni 2016 volgde Christos masterclasses, toegewijd aan Catalogue d’Oiseaux van Messiaen, en verzorgde hij hierbij ook een optreden. Deze masterclass was onderdeel van de Britten Pears Young Artist Programme in Snape Maltings (Aldeburgh) en werd gegeven door Pierre Laurent Aimard. Verder nam Christos in oktober 2015 deel aan de Piano Academy Pierre Laurent Aimard / Tamara Stefanovich in Munich (programma ‘Musica Viva des Bayerischen Runfunks’), toegewijd aan de Klavierstücke door Stockhausen. Ook ontving Christos in 2016 de Franse Schreuder Prijs voor zijn research.

 

 

Andreas Mader
Andreas Mader (Yatho Tsang)

Related Articles

Free Joomla templates by Ltheme