Duo Corelli

Duo Corelli

Vrijdag 6 april 20:15

Tik Mandoline in een zoekmachine en de eerste zoveel treffers gaan over een keukenhulpje! Gelukkig is het muziekinstrument de mandoline bezig aan een comeback. Niet in de laatste plaats door musici als Ferdinand Binnendijk die in allerlei samenstellingen laat zien dat het een prachtig instrument is: in oude muziek maar ook in actuele composities, van Scarlatti tot Nino Rota.
Met veel plezier kunnen we dan ook de komst van Ferdinand en Suzanne aankondigen die zullen laten horen dat de associatie met keuken en wel heel beperkte en onverdiend is!

Programma

Werken van Bach, Andriessen, Bedetti, Rota, Piazzolla en Bartók.

Duo Corelli

Suzanne Zijderveld en Ferdinand Binnendijk (mandoline & liuto cantabile) leerden elkaar kennen aan het begin van hun masteropleiding Klassieke Muziek in Zwolle. Sinds september 2015 spelen ze samen onder de naam Duo Corelli (naar de film "Captain Corelli's mandolin" waarin de mandoline van Ferdinand

Samen hebben ze de eerste prijs gewonnen op het Tristan Keuris Kamermuziekconcours. Jurylid en pianist Henry Kelder schreef: “Zeer muzikaal en intelligent in hun benadering. De arrangementen zijn doeltreffend en verfrissend.”

Duo Corelli heeft reeds stevige ervaring opgebouwd in het concertcircuit. Zo waren de musici te horen bij Opium op Radio4, het Grachtenfestival Amsterdam, het Oranjewoudfestival, de Leidse Hofjesconcerten en de Reestdalconcerten. Momenteel zijn Suzanne en Ferdinand bezig met de voorbereidingen voor een CD-opname, waarvoor ze zelf composities arrangeren.

Het repertoire van Duo Corelli omvat muziek uit alle stijlperiodes, veelal eigen arrangementen met ruimte voor improvisatie. Zo neemt Suzanne in barokmuziek soms de rol van een geheel barokorkest over en benadert Ferdinand het klankbeeld van een viool, fluit of gitaar.

Ferdinand Binnendijk

Ferdinand Binnendijk (1991) rondde in 2016 succesvol zijn masteropleiding mandoline en liuto cantabile af aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Al vanaf zijn eerste mandolinelessen, op vierjarige leeftijd, was Alex Timmerman zijn docent, net als op het conservatorium.
Hij bespeelt een Embergher 5-bis solistenmodel mandoline, een uniek en buitengewoon instrument. Dit is mogelijk gemaakt door Stichting Eigen Muziekinstrument.
Ferdinand heeft met succes aan vele concoursen meegedaan, waaronder in 2015 het Grachtenfestival Conservatorium Concours waar hij met met Laurens de Man beloond werd met de Publieksprijs!
Als solist trad hij o.a. op met het Nederlands Kamerorkest, het Orkest van het Oosten en het Amsterdams Symphonieorkest. Naast het beroemde mandolineconcert van Vivaldi heeft hij ook mandolineconcerten van Raffaele Calace, Domenico Caudioso, Emanuele Barbella, John Craton en Victor Kioulaphides uitgevoerd.
Ferdinand is zeer actief als kamermusicus.
Samen met countertenor Sytse Buwalda en gitariste Saskia Spinder vormt hij het Asteria Ensemble.
Zij hebben hun programma’s “Sketches of Life” in 2012 gepresenteerd op het Leo Brouwer Festival in Cuba. In 2013 verscheen hun eerste cd: “Canciones Amatorias” met veel aan hen opgedragen werk.
Met Saskia Spinder maakte hij de CD “Concert d’Aujourd’hui” die uitkwam in 2016.

Suzanne Zijderveld

Suzanne Zijderveld (1990) rondde in 2016 succesvol haar master af bij Manja Smits aan het ArtEZ conservatorium. Haar Bachelor behaalde zij aan Codarts Rotterdam bij Saskia Kingma.
Samen met mandolinist Ferdinand Binnendijk won zij met Duo Corelli de 1e prijs bij het Tristan Keuris Kamermuziekconcours.
Naast dit duo speelt Suzanne samen met Svetlana Pilipenko (viool) in Duo Fantasia. Sinds kort heeft Suzanne ook een trio met Ferdinand Binnendijk (mandoline) en Noortje Vredeveld (gitaar). Voor meer informatie kunt u op de pagina ‘ kamermuziek’ terecht.
Als soliste won Suzanne de tweede prijs bij het IJssel Concours en zij kreeg een Eervolle Vermelding bij het Prinses Christina Concours.
Suzanne heeft gespeeld in orkesten onder leiding van o.a. Etienne Siebens, Arie van Beek, Roberto Beltran-Zavala en Hans Leenders. Hiermee trad ze op in zalen als de Rotterdamse Doelen, het Energiehuis van Dordrecht en het Muziekgebouw aan ’t IJ.
Naast de uitvoerende praktijk is lesgeven een van Suzanne’s passies. Zij is docent bij muziekschool de Rover in Hardinxveld-Giessendam en MiXin’Music in Rotterdam. Daarnaast volgt zij de opleiding Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

 

 

Related Articles

Free Joomla templates by Ltheme