Izhar Elias en Fernando Cordas

Izhar Elias & Fernando Cordas

Vrijdag 11 mei 20:15

De betoverende liefde voor de gitaar tekent het leven van Izhar Elias en Fernando Cordas. Vol vuur en passie brengen zij de muziek van Manuel de Falla. Mooie bewerkingen van Schuberts laatste pianosonate laten weer een heel andere kant van de gitaar horen. Fernando Cordas en Izhar Elias zijn bekende gitaristen die het genre van de gitaarmuziek een eigen gezicht geven. Beluister deze avond de veelzijdigheid van de gitaar en ontdek waar ‘El amor brujo’ voor staat! 

Duo Corelli
Ferdinand en Suzanne

Duo Corelli

Vrijdag 6 april 20:15

Tik Mandoline in een zoekmachine en de eerste zoveel treffers gaan over een keukenhulpje! Gelukkig is het muziekinstrument de mandoline bezig aan een comeback. Niet in de laatste plaats door musici als Ferdinand Binnendijk die in allerlei samenstellingen laat zien dat het een prachtig instrument is: in oude muziek maar ook in actuele composities, van Scarlatti tot Nino Rota.
Met veel plezier kunnen we dan ook de komst van Ferdinand en Suzanne aankondigen die zullen laten horen dat de associatie met keuken en wel heel beperkte en onverdiend is!

Emma Roijakkers en Caspar Vos

Vrijdag 9 februari 20:15

In tegenstelling tot wat er vermeld staat in ons jaaroverzicht hebben we het duo Emma Roijackers (viool) en Caspar Vos (piano) bereid gevonden om het concert op 9 februari aanstaande te verzorgen! Twee jonge musici aan het begin van hun carrière, maar met al de nodige wapenfeiten op hun naam. Ze brengen een prachtig programma.

Camus Trio

Vrijdag 9 maart 20:15

Drie jonge musici die elkaar tijdens hun studie in Nederland hebben leren kennen en samen de rijke literatuur van de pianotrio's verkennen: zie daar het Camus Trio. Ze laten zich inspireren, behalve door de muziek natuurlijk, door de Frans/Spaanse filosoof, journalist, schrijver Albert Camus: zijn "non-conformistische geest, rebellie tegen onrechtvaardigheid, absurditeit, vitaliteit, liefde en tederheid". Deze sympathieke houding is duidelijk hoorbaar in de wijze waarop ze musiceren.

Free Joomla templates by Ltheme